Napjaink egyre egészségtelenebb életvitele, a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozás kedvező feltételt biztosítnak a végbélbetegségek kialakulásának. Az aranyeresség igazi népbetegségnek számít, melyre az álló vagy ülő életmód, a túlsúly, a gyakori szorulásos állapotok, a terhesség egyaránt hajlamosíthat. A végbélbetegségek egy része egyszerű életmódváltással, rostdús táplálkozással, rendszeres testmozgással, testsúlycsökkentéssel megoldható, azonban jelentős részük csak orvosi segítséggel kezelhető.

A proktológia körébe tartozik a külső-belső aranyeresség, a végbéldaganat, a végbélrepedés, a végbélsipoly, a végbélgyulladás, végbéltályog és egyéb végbélbetegségek kezelése. A proktológiai szakvizsgálatnak része a panaszok megbeszélése, a fizikális vizsgálat, majd a műszeres diagnosztika, a végbéltükrözés. Klinikánkon a vizsgálatot korszerű technikával végezzük, mely fájdalommentes, csupán néhány percet vesz igénybe és a panaszok eredetét pontosan tisztázza. Az enyhébb elváltozások konzervatív módon, azaz gyógyszerrel (kúp vagy kenőcs) kezelhetők, előrehaladott esetekben szükség lehet műtéti beavatkozásra. A fájdalommentesen és ambulánsan (nem kórházilag) végezhető gumigyűrű ligatúra, a hazánkban is elterjedőben lévő új módszer, az aranyerek Ligasurral/Valleylab/ ún. szövetragasztó módszerrel való eltávolítása, csak egy része a sebészi megoldások széles tárházának.

A végbél betegségein kívül klinikánkon lehetőség van lágyéksérv, köldöksérv, jó és rosszindulatú bőrdaganatok, anyajegyek, lágyrésztumorok (lipoma, atheroma) műtéti megoldására is. 

ORVOSUNK:

 

RECEPCIÓ:


Időpontfoglalás