A bőrön megjelenő különböző, zavaró pigmentfoltok halványítására az Alexandrit lézertechnológiát használjuk, amely eredményesen csökkenti a folt tónusát.


A bőr jellemző pigment elváltozásai

  • szeplő
  • időskori lentigo (öregségi folt, barnás foltok arcon, kézfejen)
  • lentigo solaris (barna foltok, amelyek a napfény hatására jelennek meg) 
  • melasma (májfolt)


Bőrgyógyászati diagnózis

Ahhoz, hogy a lézeres kezelés egyáltalán alkalmazható legyen, bőrgyógyászati vizsgálatra van szükség. A szakember megállapítja az elváltozás jellegét, típusát, felméri a páciens bőrének állapotát. Kikérdezi meglévő betegségeiről, rendszeresen szedett gyógyszereiről, és ezt követően javasolja (vagy nem tanácsolja) a pigment folt halványítását. A diagnózis alapján állítja be az alkalmazott lézersugár paramétereit. A kezelhető területek: arc, nyak, dekoltázs, hát, kézfej.


A kezelés menete

A megfelelő lézerimpulzus beállítását követően a kiválasztott területre irányított lézersugár közvetlenül behatol a pigmentsejtekbe, ahol a képződött hő hatására a pigmentmolekulák részeikre esnek szét, majd az idő előrehaladtával felszívódnak. E folyamat eredmény a foltok halványodása. Örömteli „mellékhatás”, hogy a kezelt területen a tág pórusok összehúzódnak, a bőr feszesebbé, fiatalosabbá válik. A kezelés időtartama a felület méretétől függően 10-30 perc.


Fontos tanácsok

A pigmentfoltok fokozatosan halványodnak el. Egy kezelés nyomán várhatóan még nem érhető el a kívánt eredmény. A beavatkozások mennyiségére (az alkalmak számára) a bőrgyógyász tesz javaslatot. Az egyes kezelések között szünetet kell tartani.


Mellékhatások

A lézeres kezelés nyomán a bőr vörössé, duzzadttá válhat, és viszkető érzés is megjelenhet. A szakorvos a várható mellékhatásokról részletes tájékoztatás ad, emellett javaslatot tesz a tünetek csillapításának módjára is.

 

A kezelések díja – árlistánkban.