Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program
ERFA „Befektetés a jövőbe”

A projekt azonosító száma:  GINOP-2.1.8-17-2017-00573
A projekt címe:  „A Belvárosi Egészségház Kft. eszközparkjának
fejlesztése az innováció jegyében”

A projekt értéke:  31 927 800 Ft
A projekt támogatásának értéke:  10 802 915 Ft
A projekt támogatási intenzitása:  33,84 %

A projekt kedvezményezettje:  Belvárosi Egészségház Korlátolt Felelősségű Társaság
8900 Zalaegerszeg, Ady u. 58.

A projekt tényleges befejezési dátuma:  2018.07.24.

A projekt bemutatása: 

A Belvárosi Egészségház Kft, a Léda Magánklinika egyik működtetője 10 802 915 Ft támogatást nyert a betegbiztonság prioritását szem előtt tartó, a korszerű, magzati fejlődési rendellenességek diagnosztikáját lehetővé tevő vizsgálómódszerek fejlesztéséhez.

A magzati ultrahang, ezen belül a magzati szív ultrahang, laboratóriumi, genetikai diagnosztikai hármas lehetőségeit csúcskategóriájú ultrahang diagnosztikával akarjuk hatékonyabbá, biztonságosabbá tenni. Másrészt a stroke-ot okozó nyaki nagyér betegségek diagnosztikájában újdonságot jelentő plakk analízises módszer kidolgozására, validálására törekszünk. Másik célunk, a lokális anesthesiai, valamint a Lipogems műtéti technológia fejlesztése UH célzás segítségével, valamint az idegultrahang diagnosztika legújabb lehetőségeinek a kihasználása. Mindezek megvalósulhatnak a támogatás segítségével megvásárolt új Philips Epiq 5 UH készülékkel.

Egynapos sebészeti műtőnk számára, ahol most tervezzük laparaszkópos műtétek bevezetését, minőségi fejlődés a Ligasure technológia kiterjesztése. A megvásárolt Covidien Valleylab FT10 LigaSure készülékkel innovatív technikával a sebészeti vágás a legkisebb sérüléssel oldható meg, radikálisan csökkentve a sebgyógyulási időt, és a beteg fájdalmát is. Ma ez a legkorszerűbb sebészeti vágási technológia a világon. Alkalmazásával kisebb műtét utáni fájdalmat, kevesebb műtéti szövődményt, gyors sebgyógyulást, hamarabb felépülő betegeket várunk.