pulmonológus, kardiológus, allergológus, immunológus főorvos

Dr. Vecsey Zsuzsanna Mária

BEMUTATKOZÁS

Gyermekkorom óta vonzódtam az orvosi pályához, ezért már a középiskolát is a zalaegerszegi Deák Ferenc Szakközépiskolában végeztem egészségügyi szakon. A döntésem meghozatalában az itt eltöltött szakmai gyakorlatok és orvos oktatóim segítettek. Érettségi után a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános orvosi karára nyertem felvételt és itt kaptam diplomát 1979-ben.

Vonzott a gyermekgyógyászat, kardiológia, de az évben nem volt szabad állás a zalaegerszegi kórházban, így kerültem a belgyógyászati jellegű Pulmonológiára. Az akkori főnökeim, kollégáim megkedveltették és megtanították nekem a szakmát, így pulmonológus szakorvos lettem 1983-ban.

Az érdeklődési körömben azonban benne maradt a kardiológia, ez találkozott az akkori országos szakmai elképzelésekkel is, melyek kardiológiai-pulmonológiai egységeket akartak létrehozni. Összesen 3évet töltöttem el a zalaegerszegi Kardiológiai Rehabilitációs, a II Belgyógyászati osztályon és a budapesti Orvostovábbképző Egyetem Kardiológiai osztályán. 1989-ben kardiológiai szakvizsgát tettem. Mivel a Pulmonológiai osztályon nem volt kardiológus, akkori főnököm kérésére, mivel itt jól tudtam kamatoztatni kardiológiai tudásomat, visszatértem a Pulmonológiai osztályra. A tuberculosis felszámolásával a tüdőgyógyászat jelentős profilváltáson ment keresztül. A szokásos tüdőbetegségek mellé a légúti allergiás betegségek is ide kerültek. Mivel az allergia „rendszerbetegség” azaz több szervet érint, allergológiai és immunológiai szakvizsga vált szükségessé az ismeretek megszerzésére.
2001-ben- az ország különböző intézeteiben, allergológiai, immunológiai profilú osztályokon végzett 2 éves gyakorlat után- a fenti szakvizsgát megszereztem. Azóta a pulmonológiai osztályos betegek gyógykezelése mellett allergológiai szakrendelést vezettem.

3 éve járóbeteg szakrendelésen dolgozom a zalaegerszegi Tüdőgondozóban és végzem az allergológiai vizsgálatokat is. A légúti allergia mellett, egyéb szervi allergiákkal, rovarcsípés túlérzékenységgel is foglalkozom. A súlyos allergiás reakciók megelőzésére hozzászoktató kezeléseket is végzek.
1990 óta vagyok a Zala Megyei Kórház főorvosa.

Megyei főorvosi dicséretet, Kórházigazgatói dicséretet és Minőségügyi munkáért dicséretet kaptam a munkám folyamán.

NYELVISMERET:

angol alapfokú



 

SZAKRENDELÉSEI:

 

RENDELÉSI IDŐ:

  • Csütörtök: 
  • 18.00 - 20.00  

 

RECEPCIÓ:


Időpontkérés